måndag 28 april 2014

Kinnekulleträffen 2014

Svennet med för vår del tävlingens största fisk. En öring på nästan 4,5kg fångad på löja med Anchovy skalle.

Fredag 25/4:
Fredagen blev för vår del extremt trög. Vi valde att gå upp till Stavas knall och fiskade under dagen av så mycket vi kunde av området med endast en gädda som resultat.


Lördag 26/4
Nya tag. För lördagen valde vi bort Stavas knall och gick istället upp till Gravarna. Dagen började trögt med endast en missad på grund av att ett beteslås gick upp. Efter några timmar växlade vi över från plast till löja och då började det hända grejer. Hade 3 hugg och flera rivna löjor på bara en timme efter bytet, tyvärr alla för små med bla en öring på 61cm som topp. Dagen fortsatte lika dant med sporadiska fiskar runt 50-55cm. När det bara var en kvart kvar av tävlingstiden så löste en av riggarna ut och vi kunde berga en lax som i båten mättes till 63cm. Vi hade även ett hugg i ytan samtidigt som resulterade i en del trassel så det blev en brådskande infärd den dagen. Fisken, en lax mättes in till 62cm, 2,92kg.

Fisken tog idag blandat rigg och yta. På ytan gick blyat 20-25g bäst och på riggarna tog det mest mellan 21-24 fot. Allt på löja med Anchovy skalle och då mestadels på "vattenmelon" färgade.


Söndag 27/4
Fick även denna dag bli Gravarna denna gången med löja från start. Även söndagen började trögt med ingen större aktivitet de första två timmarna. Tillslut så fick vi på ett bra hugg på ett av ytspöna med ett fint "rulltjut" som följd. Efter ca10 min drillning kunde vi håva en fin lax runt 5-5,5kg tyvärr med fettfena så den fick simma åter. Fortsatte att nöta i området och efter en stund kom det en liten huggrusch med några små och en lax som i båten mättes till 64-65cm. En i baljan! Fortsatte att snurra i området och huggen kom med hyfsat jämna mellanrum. Bla en öring som i båten mättes till 78cm, 4,5kg och en lax på 67cm ca 3kg. Blandat med några för små.

På söndagen verkade fisken gå lite ytligare så vi endast hade nån enstaka missad på riggarna men i ytan fortsatte 20-25g att dominera. Allt även denna dag på löja med Anchovy skalle och bästa färg denna dag var "cop car".


Resultat:
Delresultat för bara söndagen. Måste säga att vi är ganska nöjda med den dagen ändå.

Totalresultatet för tävlingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar