måndag 6 oktober 2014

Kållandsöträffen 2014

På väg ut till start dag 2
Fredag 3/10:
Började fredagens fiske strax väster om Stavasknall. Dagen började trögt utan någon aktivitet alls på grejerna så vi trollade oss ner mot Pålgrund och Lemongrunden fram mot dagen. Runt 11-tiden högg det på en av riggarna som låg på 21fot och vi kunde håva en Öring på 66cm. Godkänd fisk i båten!
Låg kvar och snurrade i området och fick tillslut på en till fisk av ok storlek på ett av ytspöna. Tyvärr klev den av efter någon minuts drillning så bara en godkänd fisk för oss dag 1.

Lördag 4/10:
Startade dagens fiske på samma ställe som vi avslutat dagen innan. Tyvärr var det stendött första halvan av dagen och då vi hörde på radion att alla båtarna runt oss bara rapporterade gädda valde vi att riva och åka ut till Megrundet.
Hann inte fiska där ute mer än nån timme innan ett av riggspöna löste ut och vi kunde drilla en öring som i båten mättes till 63,5cm. Fortsatte att fiska i området med endast några missade och någon gädda som resultat innan det var dags att riva grejerna för att åka in.
Då vi skulle dra av bly't från ett av spöna så högg det på just det spöt trots att wobblern låg bara några meter bakom båten! Efter en kort drillning kunde vi håva en lax som tyvärr bara mätes in till 61cm i båten så den fick gå tillbaks.
På vägen in blev vi även stoppade av Kustbevakningen, kapten fick blåsa och fisken kontrollerades innan vi fick åka vidare mot invägning.
Väl inne på invägning konstaterades att öringen krympt från 63,5cm till 61,5cm så 0 poäng för oss dag 2.

Söndag 5/10:
Dag 3 var blåsigare och det lovades även tilltagande vindar så vi valde att gå ner och lägga oss i lä nere vid Måken. Han inte mer än få i grejerna innan det small på ett dubbelhugg! En öring på 68cm och den andra klev tyvärr av men uppskattades till liknande storlek.
Låg kvar och fiskade i området hela dagen men fisket var trögt. Hade ett och annat missat hugg och fram mot slutet av dagen hade vi även uppe en lax i båten men då den bara mättes till 60cm fick den simma tillbaks.

Resultat:
Då fisket var trögt för de flesta team räckte våra 2 öringar till en hedrande 23e plats av 59 deltagande team.

Övriga resultat kan hittas här:
http://kallandsotraffen.se/files/Spons_2014/Resultat_Dag_3_2014.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar