onsdag 29 april 2015

Hasslö

Boendet i Sandhamn Marin är i alla fall inget att klaga på!
Så var det då dags för resan till Hasslö! Packade bilen lördag morgon och åkte över till kompisen för att plocka upp honom bara för att finna både honom och ettårige sonen nyligen nerskitna. Inget som inte några diarrétabletter kan råda bot på och snart var vi på väg att plocka upp även kompis nummer tre. Båten krokades på och bilen lastades och så var vi på väg!

Väl nere checkade vi in fick ut nycklarna till stugan och fick även den något deprimerande informationen om att vandringslaxarna tyvärr inte kommit än. Vi la i alla fall i båten bara för att upptäcka att den vägrade att starta så var bara att dra upp den på trailern igen. Lagom till sista vevtaget på vinschen bestämde sig dock vinschbandet att det var dags att gå av så båten rullade så vackert av igen och började driva ut i hamnbassängen. Lyckligtvis fans det en roddbåt till hands vid bryggan som vi kunde paddla ut med och hämta in båten.

Vi lyckades sedermera även hitta anledningen till att båten vägrade starta. Växeln låg i!
Så var vi då framme vid sista delmomentet innan det var dags för fiske nämligen att åka och handla mat för några dagar på sjön. Först skall vi bara ta av trailern.... Eller bara och bara. Visade sig att låset till trailern hängt sig och vägrade att gå upp så vi fick snällt åka och handla med trailern på släp större delen av resan.

Fisket var även det ganska trögt för de flesta i alla fall där vi bodde. Skriver en liten sammanfattning nedan.

Söndag 26/4
Började fisket på söndagen norr om "fyrkanten" och trollade oss sen söder ut under dagen. Förutom att en säl var uppe och spanade in oss en kort stund så var det stendött hela dagen. Inte ett pet på grejerna!
Väl inne i hamn utbytte vi erfarenheter med en av grannbåtarna och de hade bommat  en fin söder om klippebank.

Måndag 27/4
Dagens och även resans största fisk.
Lax, 9,56kg fångad på en Häxansked färg Emerald. 
Baserat på informationen vi fick från grannbåten så började vi måndagens fiske ungefär där de missat sin fisk dagen innan. Fisket var till en början trögt även på måndagen med endast en liten torsk på en av riggarna.
Fram mot mitten på dagen började det dock hända grejer! Först gick det på en lax på ett av ytspöna tyvärr hoppade den direkt efter att den tagit betet och var borta innan någon hunnit att ta spöt.
Vände runt och snart löste det ut på ytterligare ett av ytspöna och kaptenen fick äran att fighta upp en fin lax på 9,56kg.
I med grejerna igen och snart small det på på ytterligare ett av ytspöna. Fisken tog ganska snabbt ca 50fot lina innan den tyvärr släppte. Låg kvar och snurrade i området resten av dagen men tyvärr dog fisket efter den 3e kontakten.
Beten som fungerade idag var skedar i färgerna "Knoppen Jamaica", "Emerald" och "Svenska Flaggan". Den första på 40g de andra två på 50g.

Tisdag 28/4
Påbörjade tisdagens fiske i samma område som vi avslutade dagen innan. Betesfisken fanns där men fisket var trögt även på tisdagen. Låg ändå kvar i området för finns betet så borde det ju finnas fisk i området. Så fram mot eftermiddagen så kom det. Dubbelhugg på riggarna! Efter lite småpyssel kunde vi tillslut håva 2 st laxar bägge runt 6kg. Bägge fick sedan gå i retur då de hade fettfenan i behåll.
Dagen flöt sen tyvärr på som den började utan kontakter trots fina ekon i området.
Fiskarna denna dagen valde "Knoppen Jamaica" och en gulgrön sked. Bägge dragna längst ner på riggen efter flasher på 60 respektive 41 fots djup.

Onsdag 29/4
Då vädret inte tillät fiske på grund av hårda vindar och fisket varit allmänt dåligt för alla båtar i hamnen under veckan så valde vi att plocka ihop och åka hem på onsdagen trots att vi har stugan några nätter till.

1 kommentar: