lördag 31 oktober 2015

Gravarna

Måsdyk. Svårt att fånga på bild med mobilkamera men de dök ganska bra en stund. 

Fick bli en tur ut till gravarna idag och det visade sig vara ett bra val. Började på morgonen uppe på grunden men då det inte fans några större livstecken där valde vi att gå söder ut ner mot djupare vatten och ganska snart åkte vi på ett måsdyk. Blev därför att ligga kvar och snurra i området en stund.
Tog dock inte allt för lång tid innan det klev på en helt ok fisk, tyvärr släppte den efter en stunds drillning. Han sen inte mycket mer än att veva upp draget innan en av riggarna löste ut och vi kunde drilla upp en lax på 62cm. Första godkända i båten.
Vände sedan runt och gick in i samma område igen och denna gången fick vi på ett trippelhugg! 2st tyvärr under mått men även en godkänd öring runt 70-75cm.
låg sedan kvar i området under större delen av dagen men tyvärr med bara fisk under mått som resultat. närmst kom en stolpe-ut på 59cm.

Dagen kan sammanfattas med 7 landade fiskar och några bom. 2 godkända och 5 under mått. De flesta fiskar fångades i ytan på wobbler blyad med 30g och 2 av dem inklusive den första laxen valde att ta på riggen på ett stackat spö lagt grunt på endast 13fot under båten med 20m släp. Visade sig vara en gångbar strategi idag.

Beten för dagen var 2st på tomic 440, 2st på en Tormentor wobbler och övriga på stikepro i varierande färg och storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar