lördag 16 april 2016

Framgång och lycka!

Dagens största fisk, Öring 95cm 7,2kg fångad på löja blyad 20g.

Dagens största lax, 85cm 6,2kg fångad även den på löja med 20g.

Även en och annan vild synade båten. Detta exemplar tog på riggen. 20 fot ner på löja bakom flasher. 

Blev även denna helg fiske syd Lakholmen i samma område som vi hittade fisken förra helgen. Dagens fiske började bra och vi kunde plocka upp dagens första godkända redan på ilägg, en fin lax på 85cm och 6,2kg. Svängde snabbt runt och snart högg det igen denna gång en liten vildlax. Tyvärr visade den sig vara av just det vildare slaget så den gjorde en snabb manöver och lyckades trassla in sig två av de andra planerspöna med ett jobbigt stort trassel som följd. Mitt i detta kaos gick det på en fisk till av fin storlek. Tyvärr hade vi inte möjlighet att drilla den just då så spöt fick sitta kvar i hållaren vilket tyvärr kostade oss fisken.

Dagen flöt sedan på som den började med hugg med hyfsat jämna mellanrum. Dagen kan summeras med 3 godkända. Öring 95cm 7,2kg, Lax 85cm 6,2kg och en till lax på 75 cm ca.5kg.
I övrig hade vi 2 vilda i båten och 2 bomhug, överlag en riktigt trevlig dag på vänern!

Betesmessigt var allt idag på löja. 2 på riggen bägge på 20 fots djup och på löja dragen bakom en kingfisher flasher färg "pink haze" övriga var på löja i ytan med varierade blymängder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar