lördag 12 maj 2018

Hyggligt snitt.

En av dagens fiskar. Fångad på löja blyad med 20g.
Nappar som fan? Nä inte direkt men ibland kan medelstorleken vara med oss och 4 ynkliga hugg på en dag kan resultera i ett helt ok facit.

Dimman låg idag ganska tät över Baggerud och då vi gick ut på morgonen även passerade några nät så började vi fisket förhållandevis långt ut i sjön för at slippa missöden involverande riggwire och nät.

Såg betydligt bättre ut på lodet än sist då det mesta av betet inte låg på 20+ meters djup utan faktiskt i de delar av vattnet där det går att fånga fisk. Satte i grejerna och jobbade oss sakta och försiktigt in mot Olyckan och snart fick vi kontakt med fisk med ett fint rigghugg. Han inte mycket mer än att få in fisken i båten innan det small på ett av ytspöna med och snart hade vi två stycken 5kg lax i båten. Inte helt risig start.

Den lovande starten förbytes sen av tomt stirrande mot horisonten då fisket stendog. Fortfarande lovande på loden men endast en Gädda visade intresse under dagen vilket inte kändes helt lyckat men fram mot rivningsdags var det dags igen på en av riggarna. Denna gång en fin bit på 82cm som pressade vågen till strax över 6kg. Inte helt illa.

Som tidigare nämnts så tog två av laxarna på riggen. Bägge på 12m djup på löja med anchovy special skalle färg "Chrome Chart Tiger Prawn" dragen bakom en "Michigan Stinger" flasher.

Den tredje fisken tog i ytan på löja. Även den med anchovy special skalle färg "Chrome Tiger Prawn" blyad med 20g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar