tisdag 17 juli 2018

Skagern Grandslam

Drillning av gädda.
En Grandslam på Skagern. Vad innefattar den för arter? I vårt fall var det gädda, gös, abborre och så förstås det viktigaste av allt; nors!

Började dagens fiske vid Gullö men då fisket där sög och det var dåligt med ekon på lodet så trollade vi oss bort mot Otterberget. Även där lämnade dock fisket en del att önska så blev till att riva grejerna och bränna upp till vårt älskade Storgrund.

Han inte mycket mer än att sätta grejerna där uppe innan vi fick besök av fisketillsyn. Första gången man åkt på det på sjön. Allt var självklart  sin ordning och vi kunde börja skava våran vanliga västkant på grundet.

Äntligen började det hända grejer! Efter första vändan hade fyra gös varit uppe en sväng och efter några vändor till så kunde vi räkna till 13 landade gösar. Var inte några monsterfiskar idag heller och största gösen mätte in på 56cm men de flesta av dem låg runt 50 sträcket plus minus några cm.

Tappade även idag räkningen på vad som tog var då det stundtals var ganska hektiskt i båten. Men det som gick bäst var varierande färger av oblyade Nilsmaster och Bomber 15A blyade med 30-40g så förhållandevis ytligt idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar