måndag 15 april 2019

Kinnekulleträffen 2019


För våran del tävlingens största fisk. Lax på 9,9kg
Fångad på 60g blyad löja dragen bakom VK-flasher.

Årets KKT skulle visa sig bli en tävling av kontraster från stor framgång och eufori på fredagen till två extremt tröga dagar under lördag och söndag. Nedan följer lite mer detaljerat. 

Fredag 12/4
En bra start på fredagen med en fisk på strax över 7kg.
Fångad på löja blyad med 20g

Fredagen på årets KKT går antagligen till historien för vår del. Även om vi tidigare har fångat fler fiskar på en dag än vad vi gjorde denna dag så har vi aldrig tidigare varit ens i närheten av en snittvikt på nära 7,5kg som vi hade denna fredag.

Då vindarna på fredagen var gynnsamma så valde vi att åka långt, onödigt långt kan tyckas men det gav resultat!

Började fisket ända nere vid hjortens udde i höjd med Karl-Eriks grund och åkte ganska snart på en riktigt fin fisk på ett av ytspöna, en lax på starx över 7kg!

Vände givetvis runt och körde några varv till utan resultat och då det var i princip dött på lodet valde vi att jobba oss vidare söder ut. Som tur var han vi inte långt innan nästa fisk small på denna en mindre fisk på strax under 5kg.

Fick ju bli att vända igen men då det fortfarande var stendött på lodet började det muttras i båten om att gå söder ut igen. Även denna gång han vi inte långt innan det slog tvärstopp på ett av ytspöna.

Efter en snygg drillning och mindre snygg håvning kunde en lax på 92cm och 9,9kg lyftas in i båten! Nytt teambästa och nytt pb för kaptenen!

Alla tankar på att gå söder ut lades givetvis ner nu efter tre riktigt fina fiskar så vi låg kvar och skavde i området under dagen utan något mer resultat. När det började närma sig rivningsdags så löse ett av riggspöna och även denna gång kunde vi konstatera att det var en bra fisk då den tog 320fot lina i första rusningen!

Även denna gång gick drillningen utan bekymmer och håvningen var i alla fall något snyggare och en lax på 86cm och 8,2kg kunde lyftas in i båten! Då i princip alla spön redan var uppe och det ändå bara var några minuter kvar tills vi skulle vara tvungna att riva ändå valde vi att ta det säkra före det osäkra och åka in.

Två av fiskarna på fredagen inklusive den på 9,9kg fångades på löja med anchovyspecial-skalle dragen bakom VK-flasher blyad med 60g. De övriga två tog på riggen på 8m även den löja bakom VK-Flasher respektive en på löja i ytan blyad med 20g.

Lördag 13/4
Efter framgångarna på fredagen så kände vi oss mer eller mindre tvungna att åka tillbaks till Hjorten även på lördagen. Tyvärr hade nordanvinden tilltagit ganska bra under natten och sjön var riktigt stökig och vågorna höga.

Efter några varv på våra punkter från tidigare dag med endast ett avbitet löjtackel efter en gädda som resultat så valde vi att trolla oss över mittledaren bort mot hinden då vi på telefon fått rapporter om fisk i området.

Tyvärr var de inte intresserade av våra grejer så blev ett nollresultat för oss på lördagen och vi fick endast en riktigt dryg hemresa i stark nordanvind som belöning.

Söndag 14/4
Då det blåste precis lika djävligt på söndagen som på lördagen så fick det bli en kortare resa denna dag.

Vi valde att börja fisket vid Måken men även där var det dött för vår del så efter en stendöd förmiddag valde vi att riva grejerna och flytta oss till Dagskärsgrund i Kinneviken. Kan ju inte gå sämre och då hade vi den dryga hemresan gjord i alla fall.

Tyvärr visade sig fisket vara extremt trögt även i Kinneviken för vår del och det blev ett nollresultat även på söndagen.

Resultat
Vårat starka resultat på fredagen räckte ända upp till en 5e plats men då vi sedan inte lyckades fånga någon mer fisk tappade vi sakta under helgen och slutade tillslut på en 10e plats av 87 båtar vilket man ju faktiskt får vara nöjd med.

Övriga resultat kan hittas på arrangörens sida på:
http://kinnekulletraffen.blogspot.com/2019/04/kkt-19-slutresultat.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar