måndag 21 oktober 2019

Sunnanåträffen 2019

På väg ut dag 2
Foto av tävlingsarrangör 

Så var det så åter dags att prova lyckan i årets upplaga av Sunnanåträffen!

Valde att åka ner redan torsdag morgon med hopp om att hinna prova några timmar på torsdagen och se om vi eventuellt kunde lokalisera fisken inför kommande tävlingsdagar.

Bilfärden gick över förväntan tills vi konstaterade att det eventuellt hade varit en bättre ide att åkt mot Säffle snarare än Oslo.... Inget som inte väg 175 kunde råda bot på! Något som kapten ändå framhävde som något positivt då väg 175 tydligen var lysande för pissepaus.

Väl nere i hamnen kunde det konstateras att kaptenens 2 torrbollar låg och flöt lite patetiskt i kölsvinet i de ca500L regnvatten som tydligen sipprat in mellan skroven på båten.....

Efter viss länsning av regnvatten från båten och förberedelse av några smörgåsar så bar det ändå ut på sjön fram mot lunchtid. Nu skulle här bändas lax!

Och det var precis.... Stendött! Trots tappert nötande längs grundkanter och bete på lodet lyckades vi inte lura en enda fisk förens fram mot rivningsdags då äntligen ett av ytspöna löste ut. Efter en minst lika tapper drillning kunde en klippt öring runt 65cm lyftas in i båten så de finns!

Fisken fångades på en Tomic i färgen "frog" blyad med 40g.

Fredag 18/10
Fredagens fiske förlades precis som Torsdagens fiske runt Ellagrund då ju betet fanns där plus att vi ju faktiskt hade lyckats lura en fisk tillslut.

Tillslut löste så tillsist ett spö och vi kunde drilla in och håva en helt ok lax uppskattad till runt 70cm. Tyvärr hade den en fettfena förmycket och fick genast simma vidare. Lite surt och bittert på tävling minst sagt.

Några svängar till och snart hade vi fisk på igen! Denna gång en öring runt 65cm.

Med en fetfena förmycket!

Det och en riven löja visade sig bli de ända kontakterna med fisk för oss denna fredag. Bägge fiskarna fångades på Ancovyspecial skallar i de två olika Tiger prawn färgerna blyade med 30 respektive 50g.

Lördag 19/10

Öringen som internt i all trollingdepression döptes till Ringmor.
Tyvärr höll inte Ringmor riktigt måttet vid invägning och dömdes bort. 
Så var det då Lördag. Styrkta av våra noll poäng på fredagen så bar åter skutan av ner mot Ellagrund. Var ju trots allt mängder med bete där och vi hade ju faktiskt haft fisk i båten även om vi haft lite oflyt med mängden fenor. 

Tyvärr var fisket om möjligt till och med ännu trögare idag trots mängder av bete och måsdyk. 

Vi lyckades bara ha en fiskkontakt på hela dagen. En öring som i båten mättes till 63,5cm men vid invägning hade den tyvärr krympt tillräckligt för att ramla någon mm under de magiska 62cm som behövdes. Så en fet nolla till protokollet även på lördagen. 

Öringen fångades även den på en Ancovyskalle i färg Chart tiger prawn blyad med 60g på kort släp närmast båten.

Söndag 20/10
Tävlingens för oss största fisk, Lax 72cm
Fångades på en crome/grön anchovy special blyad 25g
Så var det då söndag. Får erkännas att bitterheten låg tung i stugan på morgonen och det bestämdes att vi åker ut och kör fram till lunch har vi inte fått nått värt tills dess rycker vi upp båten och åker hem.

Det visade sig att det skulle gå helt annorlunda!

Redan på ilägg skådades ett måsdyck uppe vid Jeppesgrund och dit det bar, fanns i vanlig ordning vulgära mängder bete och vid halv 10 tiden hade vi en öring på 68cm i båten. Denna gång utan fettfena!

Fortsatte att snurra i området och snart hade vi napp igen! Denna gång en fiskmås...... 
Lyckligtvis släppte den ganska snart men den släppte även vad som var kvar av löjan och tacklet på fel sida planerlinan och de 2 yttre spöna på den sidan så kostade oss ett fint trassel. 

Efter lite pysslande att återställa allt efter fiskmåsattacken så small det på ytterligare ett fint hugg. Denna gång kändes det riktigt bra men snart märktes att allt inte stod helt rätt till. 
Efter en fin drillning av kaptenen så kunde vi i alla fall håva en helt ok lax på 72cm om än felkrokad i gällocket så där av den skumma drillningen. 

Utöver en riven löja blev det tyvärr allt för oss på söndagen men vid invägningen visade det sig att fisket för övriga deltagare varit extremt trögt även på söndagen och våra två fiskar räckte till en förstaplats på söndagen!

Bägge fiskar och fiskmåsen fångades idag på en corme/grön Ancovy blyad med 25g. 

Resultat
Som tidigare nämnt var det trögt fiske för samtliga denna helg så våra två fiskar räckte till en total 19e plats av 117 deltagande team och som sagt en första plats på söndagen.

Övriga resultat kan hittas på arrangörens sida; https://www.mellerudstrollingklubb.se/439979394


Resultat Fredag 18/10

Resultat Lördag 19/10

Resultat Söndag 18/10

Slutresultat Sunnanå 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar