lördag 7 mars 2020

Nu är det inte så noga längre!

Lång och utdragen drillning av gädda.

Då det tydligen inte var så roligt att tuffa runt i snipa i 5 knop så har en av team medlemmarna lessnat på stekarlivet och blivit med trollingbåt igen. Denna gång en Silver Eagle 650WA och idag var det så dags att testa vad den gick för.

Dagen börjades men en lätt tveksam kalibrering av nyinstallerad autopilot innan det sedan bar av ut mot fällebanken. Givetvis lyckades vi på vägen tappa en av djupriggarana som tydligen är av "det dyraste" modell. Trollinggudarna var dock med oss denna gång och den ramlade av in i båten snarare än ut ur båten med endast ett hack i en av pulkorna som resultat.

Satte i grejerna vid Prejbådan och redan på ilägg så hade vi kontakt med fisk! Dock klev den ganska snart av. Fortsatte att sätta grejerna innan det snart igen löste ut igen på kaptenens sida och denna gång var det lite vikt på fisken.

Efter hopp och stora drömmar om krossade PB så visade sig efter en utdragen fight en fet gädd-madam runt 10kg sträcket bakom båten. Inte som planerat!

Kaptenen konstaterar snabbt att "nu är det ju inte så noga längre" och lyckas sedan med stor bestämdhet med konststycket att drilla in gäddan i propellern! Kanske inte riktigt vad varken gädda eller kapten riktigt tänkt sig av dagen.

Dagen fortlöpte sedan utan några större missöden och vi lyckades till och med med konststyckat att få två blanka fiskar med. Tyvärr var bägge under mått och krokades snabbt av utanför båten. Givetvis långt bort från propellern.

Blankfiskarna fångades idag på wobbler. En av dem på en oblyad Bomber 15A i ytan den andra på en 30g blyad Lappia wobbler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar