söndag 26 april 2020

Vilt-safari

Dagens största godkända fisk. lax 6,26kg
Fångad på Anchvy special i steenson färg dragen bakom Ledad VK-flasher. 

Ibland nappar det på ganska bra men fiskarna kan tyvärr tendera att ha en fena för mycket. Idag var just en sådan dag.

La idag i båten I Laxhall men färden gick sedan snabbt norr ut upp till dubbel 24an där vi planerat att förlägga dagens fiske.
Hann inte heller idag sätta alla grejer i sjön innan en av riggarna löste ut och vi kunde efter en ganska hård fight syna en lax i 4-5kg klassen bakom båten. Tyvärr en fena för mycket så den krokades av i vattnet vid sidan av båten.

Förmiddagen fortlöpte sedan på ungefär samma sätt och vid lunchtid kunde vi räkna till 3 vilda som varit uppe och kollat in den lätt skitiga Virgon en sväng. Kul att det nappar men ändå något frustrerande att vi åkt på ett stråk med bara vild fisk. Rörde oss sedan in mot Kils udde och då hände det grejer. Dubbelhugg!

Den ena fisken bjöd på bra kamp så vi koncentrerade oss på den medans den andra fick sitta kvar i hållaren då den inte gjorde mycket väsen av sig. Snart kunde en fin lax håvas och den vägdes sedan in till 6,26kg. Äran räddad!
Så till fisk nummer 2, Givetvis hade laxen orsakat ett litet härligt trassel på vägen upp så det var ju tvungen att redas ut innan nästa fisk kunde bärgas. Även den visade sig vara godkänd om än med ett nödrop med sina 61cm.

Eftermiddagen bjöd sedan på ytterligare en lax i 6kg klassen tyvärr även den vild och innan dagen kunde summeras var även en klippt lax under mått uppe och vände.

Över lag en bra dag även om inte många fiskar fick följa med hem. Även betesmässigt var det väldigt spritt idag. De flesta fiskar tog anchovy special skallar i olika färger i djup på allt mellan 20g bly ner till 10m på riggen.

Värt att nämna är även att vi plockade en fick på en Rhino skalle idag och laxen på riggen valde en löja dragen bakom en dodger, något vi sällan kör med i Vänern då vi vanligtvis håller oss till flashers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar