söndag 16 oktober 2022

Sunnanåträffen 2022

Invägning, fredag 14/10

Så drar det sig åter igen mot tävlingstider och med det sagt även storm tider? Så såg det i alla fall ut i början på veckan och med förra årets lidande i färskt minne så var det ändå svårt att känna sig taggad inför årets batalj i Sunnanåträffen.

Lyckligtvis så förbättrades prognoserna inför helgen stadigt under veckan och fram mot torsdagen såg det ändå ganska dugligt ut. i alla fall fre och lör. 

Då ju ändå torsdagen visade sig bli ganska blåsig så beslutades det att vi skulle hoppa provfisket detta året och åka upp lagom att man fick i båten i sjön och all skit i stugan innan mörkret infann sig. 

Fredag 14/10

Fanns stundtals absolut en del att titta på på lodet.

Då prognoserna fortfarande lovade 7ms+ under dagen och då det ju fortfarande är ganska varmt i vattnet bestämde vi oss för att satsa på plast och plåt under fredagen. Något som skulle visa sig gå hem hos öringarna under dagen.

Satte grejerna norr om jeppes grund. Ett område som gett oss framgångar tidigare år och så även i år då vi ju snart åkte på fisk. Otroligt nog till och med en godtkändfisk på en av riggarna. En förhållandevis välmående öring på 66cm!

Bra start detta! Vände runt båten och tyvärr kom vi lite för nära en av grundtopparna vilket resulterade i en vresig gädda på 50cm och tre vresiga fiskare. Snart var vi dock ute på vår gamla punkt igen och dubbelhugg! Något som ju tyvärr skulle visa sig vara två öringar under mått med sina 55 och 58cm.

Tyvärr tilltog sedan trafiken något brutalt och då vi flera vändor misslyckats med att ta oss ens i närheten av våra punkter och med bara en gädda att visa upp för våra ansträngningar so beslutade vi oss att jobba oss ut mot "bananen" och även där visade det sig finnas huggvillig öring. Hela 3 st till och med men tyvärr hörde de antagligen till samma skolklass då de alla mätte in runt 57-58cm så inga mer godkända fiskar för oss under fredagen. 

Vad nappade det på då? Får ändå säga att det var extremt spritt idag. Inget speciellt bete stod ut alls så som det brukar göra utan vi fick på Strikepro, Rapala både i scatter rap och shadowrap varianterna men även två fiskar föll för varsin sked. Även gällande djupen var det spritt med fiskar från helt i ytan ner till 7m på riggen och 60g bly.


Skeden som gav teamets enda godkända fisk fiskad 7m ner på rigg.
En öring på 66cm och dryga 3kg.


Lördag 15/10
Idag gäller det om vi skall ha någon chans i årets tävling! Och kanske taggningen var lite för hög? Då vi inte kunde förstå varför båten vägrade röra sig ut från mellan y-bommarna trotts ökat gaspådrag men det visade sig vara så pass enkelt att vi glömt att lösgöra en av tamparna..... Demensen börjar bli svår hos tre vita medelålders män.. 

Prognosen för lördagen var lite stökig på morgonen vilket gjorde att tävlingsledningen valde att skjuta på starten till 10:00 ett beslut som vi finner helt rätt och riktigt. Var dock fortfarande lite stökigt när vi gav oss ut på sjön så vi valde att sätta grejerna redan vid Kräklingegrund, dels för att får köra lite i lä och dels för att en hel del mås var aktiva i området.

Tyvärr var fisket helt dött där för oss så vi jobbade oss utot via Jeppe och sedan efter det ut till "Bananen" men allt vi hade att visa upp för det slitet fram mot 14-tiden var två gäddor i 5kg klassen. Inte rätt och riktigt!

Då togs beslutet! På med löjorna! och skulle inte dröja länge innan det small på en av våra favorit uppsättningar, Grön copcar dragen bakom ledad VK-flcher blyad 60g och denna gång var det dessutom blankt! När fisken närmade sig håven såg vi dock att denna kommer bli tight och väl på linjalen mättes den till 61cm.. Inte en millimeter mer.. Skit!

Gjorde sen några sista tappra försök i området men inte ens löjorna kunde rädda oss då fiskarna uteblev för resten av dagen.

Söndag 16/10
Då vi ansåg oss ha kört bort oss i tävlingen och att prognosen för söndagen lovade att ett riktigt oväder skulle rulla in runt lunchtid med regn och vindbyar på 20ms+ så valde vi att stå över söndagen och åka hem.

Resultat:
Visade sig att våran öring räckte till en hedrande 45e plats.
Slutresultat får arrangörenssida: Slutresultat Sunnanåträffen 2022 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar