måndag 7 juli 2014

Gösta har vaknat!

Dagens största gös. 81cm, 5,1kg
Nere till vänster i bild skymtar även fångstdraget!
Efter några veckor från fisket på grund av mestadels uselt väder så stack vi idag ut på Skagern för att se om gösarna vaknat till liv. Planen var att testa storgrund men då det blåste ganska friska SÖ-vindar under dagen gick vi istället ner och fiskade i lä utanför Otterberget.

Dagen började annars trögt med bara gädda och nors i båten men fram mot kvällen kom allt i vanlig ordning även gösarna. De första två 58cm och 63cm kom i ett dubbelhugg ganska tidigt på kvällen. Vi la i grejerna igen och la oss och snurrade i området och lite senare på kvällen gick det på ytterligare ett dubbelhugg! Denna gång två gösar på 55cm och 81cm, den större av dem pressade vågen till 5,1kg. Nytt pb för gasten!

Betesmessigt var det spritt idag, fick en gös vardera på Nilsmaster "Clown" och "röd/vit" och en på crom/blå Predatek Viper. Den stora gösen valde en guld/röd Rapala Super-shadrap.
Var även vis spridning djupmessigt då vi fick fisk på bly mellan 30g-60g.Värt att notera är även att det var långa släp som gällde idag enda upp till 200 fot.

1 kommentar: