torsdag 27 juli 2017

Skagern från sin bästa sida

Exempel på en av dagens fiskar.

Dagens bestyckning.
Som trogen läsare av denna blog antagligen redan vet så är storgrund lite av en teamfavorit så dagens fisketur gick även den dit och det visade sig vara ett lysande val idag.

Började fisket i samma område som vi hade hyfsat fiske i lördags och ganska snart åkte vi på ett dubbehugg med gädda i 4-5kg klassen. Inte helt rätt men hugger gäddan på dagen brukar ju Gösta ställa upp fram mot kvällen.

Var gott om bete där gäddorna tog så fick bli en vändning och gå igenom betesstimmet igen och vist högg det igen. Denna gång en gös på 53cm som var krokad illa i ögat så fick följa med hem.

Låg sedan kvar och körde i princip cirkel i samma område under hela eftermiddagen och kvällen och fiskarna rullade in i ett nästan oförskämt tempo. När det var rivningsdags räknade vi till 17 gös och 8 gäddor som synat insidan på Rydsen under dagen. 6 av gösara var mellan 53 och 64cm och klarade därmed godkänt-gränsen i sjön övriga var under mått. Givetvis följde inte alla godkända fiskar med hem heller utan några av även dem fick friheten åter.

Betesmesigt tappade vi idag räkningen på vad som högg på vad osv men det som gick bäst var Predatec Viper och Nilsmaster i varierande färger blyade mellan 30-40g och riggarna på djup mellan 8-10m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar