fredag 11 augusti 2017

Suspect fångstmetod

Vobblern som vi draggade upp med tillhörande gös.

När det så äntligen lagt sig lite med blåsten så fick det idag bli till att bränna lite 95 ute på Skagern. La i grejerna vid vårt vanliga stråk på Storgrund och det började ganska trögt med inte ett pet första timmen/timmarna. Fans ändå en del bete så vi låg och snurrade några varv och tillslut högg det, på 3 spön! Bommade en av dem de andra 2 visade sig bägge vara gös. En precis godkänd och en under mått. Slapp man nolla idag med!

Lyckades sen fånga ytterligare en godkänd i samma område innan fisket sedan dog av igen.
Fortsatte dock att nöta Storgund och tillslut löste 2 spön ut på vänstersidan. Något var dock underligt, bägge spöna verkade sitta i samma sak och det kändes nästan botten men släpade med. Efter en stunds drillande fick vi så upp bägge betena de visade sig bägge ha fastnat i någon lina. Virade linan runt en petflaska och fortsatte att hala in den. Mycket lina var det och efter säker 100-150m handhankning så bröt en fin gös på 3,5-4kg ytan. Den visade sig vara krokad på en gulorgande Nilsmaster inte tillhörande på vår båt så med tanke på linmängd så måste den ha tömt någons spole och sen simmat runt med vobblern och 100m+lina på släp. Gösen hade lite infektion där krokarna suttit annars verkade den vara vid god vigör och vi tyckte att den haft det djävligt nog så den fick simma tillbaks.

Vinden tilltog sedan fram mot eftermiddagen/kvällen så vi gick in i lä längs Knäckterudskanten och in mot Edsviken och även där inne visade det sig finnas gös.

Vid rivningsdags hade 7 gös och 2 gäddor varit uppe och vänt. 4 av dagens gösar var godkända övriga 3 under mått. Idag visade det sig även att det var riggarna som gällde för gösen på djup runt 10m men någon föll även för en Predatec vobbler i ytan blyad med 40g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar