söndag 1 oktober 2017

Kållandsöträffen 2017


Dag 1: Sven drillar vad som tyvärr visade sig vara gädda.

Fredag 29/9
På väg ut till start dag 1
Vindprognoserna för helgens tävling har tyvärr set tråkiga ut hela den gångna veckan och tyvärr var de inte mycket vackrare på fredag morgon något som resulterade i att starten sköts upp 2 gånger innan vi tillslut fick åka ut på sjön fram mot 11-tiden på förmiddagen.

Det blåste fortfarande en kraftig östvind runt 10ms så vi valde som så många andra att börja vårt fiske i någon form av lä och la i våra grejer utanför Måken och fisket började faktiskt ottippat bra för oss.

Huggen började rulla in direkt och redan innan vi satt alla 10 spön hade en gädda på runt 6-7kg och en öring som klarade 60-sträcket med någon mm's marginal synat insidan på båten. Ingen godkänd fisk för tävlingen dock men det fanns hopp!

Tyvärr så ville det sig aldrig hela vägen även om huggen fortsatte under hela fiskedagen. Tappade flera och fiskar och hade uppe ytterligare 2 gäddor och en abborre i båten.

Beten som funkade bra under fredagen var en stålblå Rappala scatterrap blyad med 30g som bland annat öringen tog på men även en grön/gul NK sked 12m ner på riggen levererade några hugg inklusive en gädda.

Lördag 30/9
Även på Lördagen blåste det runt 10ms men tävlingsledningen valde att släppa starten redan runt 7 tiden på morgonen. Då vindarna fortfarande kom från öst så satte vi även på lördagen i våra grejer utanför Måken. Dels för att det var någon form av lä men även för att fisken ändå verkade finnas i området. 

Fisket började dock trögt och fortsatte sedan lika trögt. När vi närmade oss rivningsdags kunde vi notera endast 2 hug under dagen. Bägge på riggen ett av dem en liten lax runt 40cm fångad 14m ner på riggen på en gul/grön nk sked. Det andra ett fint hugg som tog runt 20-25m lina och sen klev av. Även detta hugg på riggen, dock på 12m djup men på samma sked.

Då vindprognoserna för Söndagen såg om möjligt sämre ut och vi fortfarande låg på våra stadiga 0 poäng så valde vi att plocka ihop grejerna och åka hem redan på lördagskvällen.

Söndag 1/10
Fiskedagen ställdes in på grund av för hårda vindar.

Resultat
Resultatlista efter dag 2 vilket även visade sig bli slutresultatet då Söndagens fiske ställdes in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar