söndag 3 december 2017

Granvik

Dagens godkända fisk, röding på 52cm. Fick simma i retur efter snabbt foto. 
Ingen har väl missat att detta årets höst varit minst sagt olämplig för trollingfiske. Tvåsiffriga vindar har varit mer regel än undantag senaste tiden så där med dåligt med rapporter här i bloggen då vi mest suttit på land.

Men så idag tyckte vi oss se ett läge att komma ut lite. Då det lovades vindar runt 7-8ms väst så fick det idag bli Granvik istället för favoriten Baggerud för att hamna på rätt sida sjön. Får erkänna att vi inte har järnkoll på vinterfisket på Vättern så vi gjorde som de flesta andra och skavde fram och tillbaks oförskämt nära klipporna norr om Granvik.

Gav ganska snart resultat med ett ganska ok hugg på ett av planerspöna men fisken valde tyvärr ganska snart att kliva av. Men verkade ju finnas hopp om livet.

Fortsatte att nöta klippkant och snart löste ett spö till denna gång kom fisken med hela vägen upp. En liten lax som inte lyckades imponera på linjalen med sina 53cm så den gick i snabb retur.

Dagen rullade på med hugg i hyfsat jämn takt. Hade idag 6 kontakter med 3 bommade fiskar och 2 rödingar utöver tidigare nämnda lax. Tyvärr uteblev storleken med endast en godkänd fisk, en röding med stadiga 52cm.

Laxen fångades på en crome/grön NK sked blyad med 40g. Rödingarna tog vardera en brun 5cm Strikepro blyad 25g och en på en guld/svart Ismo mini 8m ner på riggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar