söndag 21 januari 2018

Stolpe in vid Baggerud

Dagens toppfisk. Lax ca 70cm.
Fångad på löja ca 20fot bakom båten då vi skulle sätta blyt. 
Vår! Inte det nä?
Då det tillslut äntligen slutat blåsa storm ungefär dagligen så fick det idag bli en tur till Baggerud som ju brukar leverera bra så här fram mot "vårkanten". Lyckligtvis var inte denna dagen ett undantag utan fisken nappade bra även idag och vi kunde summera dagen med 4 godkända fiskar 61,62, 64 och 70cm. Riktiga kantbollar men åt rätt håll denna gång. Även en liten stackare under mått visade sig hänga och släpa när det var rivningsdags.

Satte i grejerna ca 4,5 distans rakt väst om rampen och åkte ganska snart på ett dubbelhugg. Brände en av dem och den andra visade sig vara en lax på stadiga 61cm. Inte det grövsta man sett så den fick gå i retur då den ju ändå var bra nära gränsen. Körde några varv till och snart small det på riggen denna gång 64cm så fisk i baljan!

Huggen kom idag med hyfsat jämna mellanrum bommade några andra kom med upp. Dock verkade fisken idag gå djupt då alla hug utom ett idag tog på 30g bly eller på 11m ner på riggen. Den sista fisken körde lite av en lite egen variant och tog löjan 20fot bakom båten då vi skulle sätta blyt. Inte första gången det händer oss men man blir likväl rätt förvånad när det börjar att streta och dra i linan man håller i.

Beten som gick bra idag var löja med Anchovy special skallar . 2 fisk på vad vi kallar "grön copcar" och ytterligare 2 på "Chrome Chart Tiger Prawn".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar