lördag 13 juli 2019

Dyre autopilot!

Så.. Dagen kan sammanfattas med att den slutade ungefär som den började. När den slitne kaptenen släpade sig ur sängen på morgonen för en heldag på Skagern så lyckas han givetvis trampa på en humla som av någon outgrundlig anledning satt förnöjt mitt på golvet med en öm fot och en död humla som resultat. Lysande start! Kan bara bli bättre! Eller?

Tillslut var vi i alla fall ute på sjön och dagens fiske förlades till det lite grundare området SV om storgrund. Det såg genast lovande ut med mycket bete på lodet och snart fångade vi även vår första gös. Tyvärr under mått så den fick gå i retur.

Dagens problem slutade dock inte med en öm och lite svullen fot. Ganska snart upptäcktes att en av djupriggarna låste sig när man försökte veva upp så det slutade med handhankning av lod och sen 5 ytspön på den sidan resten av dagen.

Tyvärr hade trollinggudarna även lite mer utmaningar för oss efter detta då även autopiloten började strula ganska ordentligt. Missljud från pump och den hade stora svårigheter att hålla kurs. Verkar ju inte för lovande direkt...

Fisket då? Vi lyckades tillslut fånga 7 gös idag innan krånglet med piloten fick oss att tröttna och bryta för dagen. Tyvärr uteblev storleken idag då toppfisken mättes in på 51cm.

Fisken gick förhållandevis djupt även idag då de flesta fiskar fångades på bly mellan 40-60g. Beten som gick bra idag var Nilsmaster wobblers i varierande färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar