torsdag 23 juli 2020

Gädd-safari?

Onsdagens topp.
Gös 71cm, fångad på Rapala Scatterrap

Scatterrap som 71cm gösen föll för blyad med 30g.
Denna uppsättning gav även en gös i 50cm klassen
Då Kapten Sven gjort sig besväret att släpa upp Crescent "Dräparn" Virgon till sina gamla hemtrakter runt Skagern så fick det under onsdagen bli ett försök ute på Storgrund med pärlan.

Dagen började dock extremt  trögt på våra vanliga vatten väst och sydväst om grundet. I all desperation beslöt vi oss för att även dra en vända in över själva grundet. Det visade sig vara en rätt kass ide och efter första vändan hade vi bara en bortkörd 16A, en Nlilsmaster med en avkörd sked och 3 gäddor att visa upp för besväret. Lär inte göra om den bedriften på ett tag.

Vände sedan ut på djupvattnen sydöst om grundet och nu hände det grejer. Ett av ytspöna löste motvilligt ut och efter en snabb drillning av kapten så kunde en gös på 71cm håvas.

Finns hopp om detta! Nötte sedan skiten ur den fläcken resten av kvällen och då vi bröt vid solnedgång hade 7 gös synat virgon. Samtliga fångade inom ett område av ca 200m med ett djup under båten på 46m. Vad gösen gjorde där kan man fundera på men där var de i alla fall.

Tyvärr var medelstorleken sådär även idag. En 71cm och en 57cm med hem övriga fiskar låg i spannet 45-55cm och fick alla gå i retur.

Beten och djup då? Samtliga fiskar tog under dagen på blyat mellan 30 och 60 gram men den övervägande majoriteten var på 50g. Beten som gick bra var som vanligt bomber 15A och 16A toppat med någon Scatterrap men lyckades även plocka en liten gös på en Nilsmaster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar