lördag 1 augusti 2020

Knekterudsharv


Dagens topp, gös 72cm.
Föll för en ledad bomber 16A blyad med 50g.

Då de senaste turerna på Skagern närmast varit att betrakta som barnarov så beslöt vi oss idag för att överge vårt älskade storgrund och testa lyckan utanför Knekterudsudden istället. 

Satte i grejerna strax utanför Varsundet och hann inte mycket mer än att få i allt innan första fisken var på, tyvärr klev den ganska snart av men ändå en otippat snabb start. 

Fortsatte utåt och snart började även ett av rigg-spöna att vaja slött. Efter en förhållandevis händelselös drillning kunde vi konstatera att vi hade dagens första godkända fisk i båten. En välgödd gös på 65cm. Inte så illa!

Hann inte mycket mer än att få i spöt så var det dags igen! Denna gången på ett av yt-spöna och efter en minst lika händelselös drilling så hade vi även en gös på 67cm i baljan. Går ju lysande detta! Vi kommer ju snart ha kört fullt så kan vi åka och bada eller nått annat ovärt!

Men ack så mindre rätt vi hade..... Fisket dog sedan ut och eftermiddagen fortlöpte sedan med endast några tappade fiskar och en mindre nöjd gädda som var uppe och synade två mindre nöjda fiskare...

Fram mot kvällen så började dock gösarna visa intresse igen med en liten under mått och sedan en ganska fin bit på 72cm precis innan rivningsdags. 

Så sammanfattningsvis får man nog ändå konstatera att Knekterud var ett ganska bra drag idag, även om det inte levererade några mängder med hugg så var snittet för dagen dugligt. 

Beten som fungerade bra för dagen följer på bilden nedan.


Givande trion för dagen.
Fiskade i ordning uppifrån och ned; Blyad 50g, 30fot på rigg och blyad 40g. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar