lördag 15 augusti 2020

Sandvikenharv

Fångstbetena för dagen. Samtliga utom Husky Rap'en fiskades med 50-60g bly.
Husky'n kördes 8m ner på riggen.
 

Då kaptenen envist hävdade att han bränt en riktig gris nere vid Sandviken förra helgen och att han skulle ha revenge så bar dagens fisketur av ända ner till Sandvikens klara vatten. 

Otroligt nog gick vi ut starkt med hugg redan på ilägg! Efter en kort drillning visade det sig vara en mindre abborre som var krokad mitt på ryggen så inte så imponerande....

Satte i de sista av grejerna och jobbade oss fortsatt sydöst ner i Sandviken och snart kom även gösarna i form av två stycken 51cm som kaptenen hävdade skulle göra sig lysande i stekpannan. Dålig dag att vara en gös helt enkelt. 

Lagom tills gösarna var massakrerade och lagda i kyllådan så var det så dags för dubbelhugg! Men lyckan var väldigt kortvarig då det visade sig vara två mindre gäddor.. Var ju kanske inte riktigt som planerat men de avyttrades snabbt.

Fisken visade sig dock riktigt på hugget idag då fiskarna rullade in i ett jämnt tempo och snart hade vi tappat räkningen på antalet gösar vi haft uppe i båten. Tyvärr var dock medelstorleken lite av en Sandviken standard... Låt oss kalla det... Barnarov? Toppfisken för dagen blev en gös på blotta 56cm så kapten får nog vänta på sin revenge ett tag till. 

Fångstbringade beten och hur de fiskades för dagen hittas i bilden ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar