söndag 11 april 2021

Gråmulet Baggerud

Dagens godkända. Lax prick 70cm.
Fångad på Löja i Rhino "poison sting" skalle.
Dragen bakom en Michigan flasher 10m ner på riggen. 

Ibland är trolling bara grått och idag var nog lite av en sådan dag. På årsdagen av vår 11+ lax utanför olyckan så besökte vi idag vattnen utanför Baggerud igen. Tyvärr var vädret grått och låt oss kalla det svinkallt med till och med några snöflingor under dagen. 

Började dagens fiske rakt utanför olyckan som så ofta och det verkade ganska lovande då vi drog av på gasen precis bredvid en Rocad som var i full färd med att drilla fisk!

Löjorna sattes och det var.. Stendött... 

Senaste dagarnas starka SV vindar hade blåst in mycket bete i området men allt låg djupt, det mesta nere under 20m vilket inte brukar båda gott. 

Men fram mot 10 tiden var det så dags på en av riggarna! Rigghugg är ju alltid något extra och fisken bjöd på bra fight för sin storlek men snart kunde en lax som mättes in på prick 70cm håvas. Alltid skönt med lovlig fisk i båten!

Nämnde jag att det var kalt som fan? Det var kallt som fan! Så snart satte vi oss i hytten på Virgon och satt där inne och jäste i godan ro med en kaffekopp större delen av dagen. Fram mot lunchtid då gasten tillslut bemödade sig med att räkna in linutlösarna kunde det konstateras att det vist fattades en på vänstersidan..

Självklart hade vi märkt noll och snart kunde vi veva upp en väldigt sargad löja.. Fisken som sargade den hade antagligen lessnat och gett sig av sedan länge.

Dagen fortlöpte sedan lika trögt fram till på eftermiddagen då vinden tilltog kraftigt från öst och snöflingorna började yra. Satt och funderade på huruvida vi skulle bryta och då exploderade det på innerspöt på vänstersidan!

Fisken började starkt med en riktigt fin rusning och rullen knarrade vackert. Problemet var dock att den rusade rakt åt vänster och rev med alla andra spöna på den sidan av båten.. 

Kaptenen drillade tappert men tillslut kunde vi skymta ormbot av linor, blyn och löjor i en härlig symbios. Konstaterades efter att tag att det där kommer vi inte reda ut med den där vrångkuken i andra ändan så fick bli en härlig handhankning de sista 10 metrarna. 

När fisken närmade sig båten kunde det konstateras att det var en vildlax i 7kg klassen men lyckligtvis satt den jättefint i ena mungipan och kroken hade rätat sig något av tidigare nämnda handhankning så var inga problem att kroka av den i vattnet vid sidan av båten. 

Vinden piskade och linor och löjor av alla spön på vänster sidan låg över precis hela durken... Nu åker vi hem va? Ja.. Nu åker vi hem...

Vildlaxen fångades på en vit/pearl anchovy bakom ledad vk-flasher blyad med 50g. Den godkända tog på riggen på en Rhino i färg "poison sting".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar