fredag 2 april 2021

Öringrace vid Stavas

 

Dagens toppfiskar som fångades i snabb följd!
Bägge öringar runt 90cm som vägdes till 7,3kg respektive 6,7kg.

Så var det då påsk! 4 lediga dagar så nån stans skall man väl lyckas klämma in fiske? Efter noggrant studerande av vindprognoserna kunde det dock konstateras att skulle det bli nått fiskat alls så fick det nog fan bli långfredagen då övriga påskhelgen såg riktigt usel ut..

Fredag får det bli! En liten hake var ju dock att den tappre kaptenen jobbade kväll till halv 1 kvällen innan så en ganska liberal starttid av 08:30 i hällekis hamn valdes. Undertecknad lyckades dessutom grovt överskatta restiden till Hällekis så fick bli en halvtimmes morgonkaffe på stötfångaren på Volvon i vårsolen. Faktiskt inte en helt usel start på en fiskedag får medges.

Tillslut så dök så kapten och medtagen gast upp i hamnen och så kom vi då till nästa problem.. Vart åker man? Kapten var hyffsat inställd på Dalbosjön i alla fall så det bestämdes att vi skulle sätta grejerna vid klas och pål och sen fiska oss norr ut. 

Grejerna sattes och ekolodskärmen har aldrig varit vitare.... Inte ett eko! Bådar ju inte skitgott detta! Tuffade ändå på norr ut och lagom tills vi nådde Stavas knall så fick vi kontakt med fisk. Tyvärr brände vi den 10m bakom båten men fans i alla fall hopp om livet.

Efter en snabb vändning så kunde vi snart konstatera att fiskegudarna tyckte vi var värda ett dubbelhugg! Efter lite trassel och annat som hör till så hade vi 2 öringar i båten, en 65a och en på 90cm! Hann knappt få fiskarna ur håven innan det var dags igen och snart kunde ännu en öring i 90cm klassen håvas. Inte fy skam detta!

Detta tyckte kapten var värt att fira med en halv kebabpizza sen kvällen innan som intogs på kaptensstolen även detta verkade vara något som uppskattades av fiskegudarna för snart hade vi ett dubbelhugg till, denna gång 2 öringar i 70cm klassen. 

Skavde givetvis vidare i området resten av dagen innan den tilltagande nordanvinden tvingade oss att bryta. Dagen kunde summeras till 7 landade fiskar, samtliga öringar mellan 65 och 90cm med en toppvikt på 7,3kg. Absolut inget av vara missnöjd med.

Mest fångstgivande för dagen med 3 fiskar, var en Rhino small skalle i färg "poison sting" dragen bakom en guld/grön ledad vk-flasher blyad med 60g. Tyvärr avslutade vi dagen med att sätta hela det tacklet i en grynna så får bli ett besök i en fiskehandel nära dig nån dag...

I övrigt fångades en Öring på riggen även den på löja dragen bakom en Michigan flasher dragen 8m ner. Övriga 3 fångades även de på löja i ytan på blandade anchovy och rhino skallar och bly mellan 20 och 40g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar