lördag 1 maj 2021

Va? 70 spänn?!

Dubbelkörning stod på agendan inom teamet idag.
Tyvärr var fisket trögt med bara en godkänd lax i 70cm klassen på två båt.

Har man lyckats förtränga misären förrförra helgen? Ja tydligen för idag bar det så åter av ner till Baggerud. Denna gång med 2 båtar i släptåg, drogs ju nyligen nytt vänerrekod så nu skall det bändas 10 plussare!

Dagen började med en smärre chock för kaptenen när han insåg att rampavgiften inbringade den ringa summan av 70kr. Summan betalades motvilligt trots att den ansågs av kaptenen vara nära nog ocker och ut på vattnet det bar. 

Då vi redan i hamnen fått info om att fisket sög vid Sjöhälla så togs idag beslutet att testa lyckan ute vid Härö. Jobbade oss igenom skogen av nätflaggor utanför rampen och sedan bar det av ut mot härö i 40knop över blankvattnet. 

Grejerna sattes och vist fanns det bete. Självklart låg allt nere under 15m... Inte jätte lovande detta..

Och det var det inte heller, fram mot middagstid hade endast en vresig gädda synat båten. Ett resultat ingen inblandad var nöjd med så vi började sakta att fiska oss öster ut bort mot sjöhällan.

På vägen bort lyckades vi på något sätt åka på ett dubbelhugg men tyvärr släppte bägge fiskarna innan vi ens han känna dem på spöt med endast några lätt sargade löjor som resultat.

Färden fortsatte så sakta öster ut och när vi skymtade Sjöhälla pinnen så var det dags igen. Fint hugg på ett av ytspöna. Kaptenen vevade som en tok men tyvärr valde även denna fisk att kliva av. Lyckligtvis löste snart ett spö till och hoppet var stort. Även fisken kändes stor och välgödd men då den bröt ytan visade den sin vackra gröna färg... Gädda igen! Förbannat!

Dagen fortlöpte sen utan ett enda pet och väl i hamn kunde konstateras att den andra båten även de lyckats med konststycket att dra en gädda men lyckligtvis räddade de teamäran något med även en godkänd lax i 70cm klassen som enligt uppgift tog en salsa skalle dragen bakom VK-flasher blyad med 80g.

1 kommentar: