lördag 13 augusti 2022

(4-pack)

Resultatet efter dubbelhugget.

Då Fortum i sin outgrundliga vishet beslutat sig för att sänka Skagern med 50cm med start nu på måndag så fick det idag bli ett sista ryck ute på sjön då det fortfarande fanns möjlighet att få i och ur båten. 

Dagen började dock lite knackigt då den tappre kaptenen börjat visa tecken på svår demens. Först glömdes draglådan och väl nere vid bilen kunde det konstateras att bilnyckeln vist låg kvar i lägenheten. Efter svåra mödor så hade han i alla fall lyckats ta sig till båten bara för att upptäcka att båtnycklarna vist ligger kvar i lägenheten.....

Lyckades vi fiska något då? Jo tillslut så tog vi oss ut på sjön och satte i grejerna i norra delen av sjön. Fisket visade sig dock vara trögt och förutom en gädda så uteblev huggen under de första timmarna trots mycket fisk på lodet. 

Snurrade några varv på våra gamla punker innan vi så sakta hade lyckats jobba oss bort till vindsnurrorna. Där hände det grejer! Dubbelhugg! Efter lite vevande så kunde så två gösar bärgas, 54cm och 62cm.

Låg sedan kvar och snurrade ett tag utan något mer resultat innan vi så åter vände tillbaks mot våra gamla punkter. Detta visade sig ge resultat och snart hade även en 61a placerats i iglon för vidare färd mot frysen. 

Fisket dog sedan igen och vi bestämde oss för att riva skiten och åka och bada istället. Mitt under rivningsbestyren så löste dock ett spö till ut och snart lyftes ytterligare en gös i 55-60cm klassen "in" i båten. Tyvärr visade sig den demente kaptenen inte var speciellt bra på att kroka av fisk heller då gösen lyckades sprattla sig lös och även hade turen nog att landa utanför båten snarare än i... Bra för gösen mindre bra för kaptenens heder och pride. 

Dock kan vi ju ändå lägga 4 fångade godkända till handlingarna även idag. Fångstgivande beten och hur de fiskades syns på bilden nedan. 

Betena som gav gös idag, fiskade i ordning uppifrån och ned.
Rigg 8m, 35g bly, 30g bly och oblyad yta.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar