fredag 7 april 2023

Det blir ju inte alltid som tänkt

En av de 65centemeters laxarna vi lyckades bärga under dagen

Nytt år och mycket tolling har det inte blivit. Ingen alls faktiskt men idag så var det tillslut dags! Då rapporterna om de grova laxarnas paradis har rullat in senaste veckan så beslöt vi oss så att släpa dit Beasonen och ge det ett försök.

Gasten visade sig dock vara betydligt mer taggad än kaptenen vilket resulterade i en dryg timmes hamn häng innan den slöa kaptenen så tillslut dök up. Båten lastades så sakteliga och vi beslöt att starta dagens fiske vid Brommö NV och sen fiska oss norr ut tills vi får napp. 

Vi lyckades till och med nästan att hålla oss till planen men då vi mötte en annan båt som håvade blankt bara några hundra meter om oss på vår styrbordssida så valde vi att vända in i hans kölvatten och det gav resultat direkt med en liten lax på stadiga 50-55cm.

Ynglet avyttrades och vi hann inte mycket mer än vända innan det var dags igen denna gång en godkänd fisk som mätte in på nära nog prick 65cm. Rund och fin om buken var han dock så han fick följa med oss hem. 

Stärkta av framgångarna så kände vi att nu, nu har vi hamnat rätt! Vände runt båten och.. Dött.. stendött.. Låg kvar och snurrade i området några timmar till men då vi fram på eftermiddagen bara hade några urryckta krokar från löjorna at visa upp för besväret så beslöt vi oss för att åka en bit öster ut till ett område där en kompisbåt rapporterade fångst. 

Detta visade sig efter någon timme ge resultat. Även denna gång en lax i 65cm klassen men med en väldigt obehaglig böld över en stor del av magen.. Efter lite diskussioner hur vida vi skulle göra en "mercy kill" eller inte så beslutade vi oss för att den ändå skulle få en chans på livet så vi släppte den i retur. 

NU började dock det roliga... Piloten bestämde sig för att balla ur fullständigt och självmant börja bläddra i menyerna i kombination med att vägra stänga av sig själv eller gå in i "standby". Något som resulterade att vi fick leta rätt på säkring och rycka den för att få kontrollen tillbaks över styrningen. Med andra ord ett härligt litet väntande felsökningsprojekt.. 

Så vad nappade det på då? Två av fiskarna förr för en röd/guld Jackpot skalle med svarta streck. Dels fiskad med 40g men sedan även bakom flasher med 80g på kort släp. Den tredje laxen föl för en crome/chart jackpotskalle fiskad med 30g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar