söndag 16 april 2023

Tjurig Vänern

I brist på stora framgångar så får man ju vara sådär konstnärlig.

Hade under dagen äran att åter igen agera gast åt team Ballerina på Volvoklubbens årliga KM med utgång hällekis. Lovades viserligen en tjurig nordan större delen av förmidagen men förväntningarna låg ändå på topp då någon av de deltagande båtarna rapporterade en full balja med bra snitt från lördagens provfiske. 

Detta visade sig tyvärr bli just bara hopp, tro och drömmar då fisket tydligen stendött i sjön under natten och söndagens fiske visade sig bli en sorglig historia. 

Vi valde att dra direkt över Kinneviken och sätta grejerna vid Måken. Mest för att det var just vid Måken tidigare nämnda balja fyllts dagen innan så bör ju bara vara att åka och hämta kan man tänka. 

Detta visade sig vara långt från sanningen och efter några timmas fiske kunde vi trotts en varmvattenfläck med bete i inte visa upp något för våra besvär. 

Knäcktheten satte in och vi beslöt oss för att riva och flytta oss upp till Pål. Dels för att det var vart vi från början tänkt fiska innan lockelsen av den fyllda baljan blev för stor och dels för att det ryktades om fångad fisk i området. 

Även Pål visade sig dock svika oss och när det så var dags för rivning (i panik då vi var mitt i farleden mellan två fraktfartyg av större modell) så kunde vi bara sammanfatta dagen till en öring och en lax båda i 55cm klassen och således under mått. 

Bägge fiskarna fångades på löja. En av dem på en anchovy special i "grön copcar" blyad med 20g den ande på en grön/crome VK skalle blyad med 30g. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar