söndag 23 juli 2023

16 Grader?

Betena som gav dagens 4 godkända gösar. 
Fiskade i ordning uppifrån och ned; Rigg, precis över botten, 40g och 20g.
Hade även en liten gös under mått på en Bomer 15A i guld/svart även den fiskad på rigg.

Vet att det nu mera är glesa uppdateringar här på bloggen och det faller sig så pass enkelt att vi knappt har fiskat nått denna sommar. Något som vi faktiskt väljer att skylla på vädret. Idag då båten sjösattes kunde vi konstatera att det endast var 16 grader i vattnet.. I slutet av Juli!!

Men man måste ändå göra ett tappert försök på Gösta då det det nu faktiskt är första körbara dagen på två veckor. Något tydligen många kände då det närmast var trängsel bland båtarna ute på Storgrund.

Grejerna sattes sydväst om storgrund där vi haft stor framgång och lycka tidigare år men trots fina betesmoln och även en del bågar så uteblev huggen. Vi jobbade oss därför upp längs storgrunds västkant istället och snart skulle vi få kontakt med fisk på ena riggen. En helt ok matfisk som mättes till 57cm.

Körde sedan upp och ned längs västsidan av grundet resten av eftermiddagen och huggen kom rullandes i maklig takt och lagom tills kvällen hade vi så tillslut fyllt vår kvot med 4 gös i baljan. Samtliga fina matfiskar mellan 57-65cm.

Kan även notera några tappade och även en liten gös under mått så fisken kändes försiktig idag. Flera av våra landade fiskar var även krokade väldigt ytligt. Men största lyckan får nog ändå nästan vara att gäddorna uteblev helt!

Fångstgivande beten och hur de fiskades syns i bilden ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar