söndag 9 juli 2023

Två snabba matfiskar

Lippgrip är smidigt sätt att landa matfiskar. Skönt att slippa trassel i håvgarn osv.
Denna 60cm fastnade för en Rapala scatter rap i färg "superman" fiskad 7m ner på rigg.

Då ryktet om gårdagens bravader spridit sig så blev det idag att hänga med plastfar ut i HR'en för en kvällstur på Skagern för att försöka fixa en matgös även till dem.

Dagen börjades traditionsenligt med ett dopp  nedanför borgen för att svalka skinnet innan vi åkte ut och la i grejerna vid storgrunds västsida. En hel del fisk på lodet och mycket måsdyk men tämligen dött bland spöparavanerna så antagligen var det mest abborre som var i farten. 

Jobbade oss ändå ner söder ut längs storgrunds kant och lagom till vi vänt sydväst om grundet och gått norr ut igen så var det dags för fisk på riggen. En helt duglig gös på strax under 60cm. Hann sedan inte mycket mer än att förpassa den efterlängtade matfisken till igloon innan det var dags för den obligatoriska gäddan att dyka upp till allas missnöje. Antagligen även gäddans. 

Körde sedan på någon halvtimme till innan det var dags för ytterligare en gös. Denna gång på en av paravanerna. En något bättre fisk på ca 65cm så nu var middagen definitivt räddad. 

Vände sedan runt över punkterna igen utan någon aktivitet och vi valde sedan att bryta för dagen. Då upptäcktes i vanlig ordning att vi hade lite släpare i form av 2 abborrar av mindre modell som fick gå i retur.

Dagens gösar fångades dels på rigg 7m ner på en Rapala Scatterrap i färg "superman" och dels på en helt oblyad Predatek Viper i blå/crome färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar