söndag 15 oktober 2023

Sunnanåträffen 2023

Båten sjösatt och klar för batalj.
Så var det så åter dags för den efterlängtade Sunnanåträffen. Drömmen om stor framgång och lycka fanns där men den tynade sakta bort allt efter som under veckan som ledde upp till första tävlingsdagen. Främst på grund av väderprognoserna för den stundande helgen. Fredagen såg jobbig ut, lördagen förjävlig och söndagen något bättre. Inget att göra något åt, stuga 54 bokad sedan länge så mot Sunnanå det bar. 


Fredag 13/10

Då förmiddagen såg något sånär körbar ut men med en försämring av vindarna under eftermiddagen beslutade tävlingsledningen att det skulle bli fri start efter kaptensmöte med en något tidigare målgång redan vid 13:00. 

Vi valde att sätta grejerna i halvlä norr Per Erikssons grund och sen jobba oss öster ut över ett område vi haft framgångar tidigare år.  Tyvärr han vi inte fiska mycket mer än 15-20 min innan högerpulkan sackade efter ovanligt mycket i första vändningen för att sedan sakta försvinna bort i horisonten... Förbannat! Pulklinan har gått av!

Efter mycket trassel och svordomar lyckades vi vända runt båten i halvstormen och till och med återfinna och håva upp pulkan. Väl i båten kunde dock tyvärr konstateras att det inte var pulklinans fel denna gång utan att hela fästet på pulkan spruckit och slitits loss.. Blir bara en pulka resten av tävlingen boys!

Efter att ha flyttat över en del spön till riggarna och vänster sidan och även lyckats hitta en trött sidoparavan i båten så var snart åter igen alla 10 spöna i sjön.

Tyvärr hade allt krångel inverkat negativt på moralen i teamet och vi satt mest av resten av dagen och när det så var dags att bryta hade vi inte heft ett enda pet på grejerna. 

Väl tillbaks i stugan kunde vi även konstatera att lördagens fiske garanterat var inställt och prognosen för söndagen även den såg ledsam ut. Då vi inte var så lockade att rida ut ytterligare en dag i halv storm med bara en pulka valde vi att rycka upp båten och tuffa hemåt redan på fredagskvällen.


Lördag 14/10

Tävlingsdagen ställdes in på grund av för hårda vindar.


Söndag 15/10

Tävlingen kördes som planerat men vi valde att inte delta på grund av hårda vindar och defekt båt.


Resultat

Slutresultatet för tävlingen syns på bilden nedan.

Slutresultat

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar