lördag 20 april 2024

Volvoträff, Hällekis 2024

Dagens största fisk, en lax som vägdes in till 5,96kg
Fångades på en röd/koppar VK-skalle fiskad med 30g bly.


Så efter den gångna polarvintern så har man äntligen lyckats släpa sig ut på sjön för ett tappert försök att bända lite silver. Denna gång som gastar åt team Ballerina på volvo trollingklubbs KM i hällekis.

Valde trots den lite halvstökiga NV att stampa oss över Kinneviken och sätta grejerna mellan Stavas-knall och Lemongrund. Något som väldigt snart skulle visa sig vara ett bra val då vi efter bara någon halvtimmes fiske åkte på ett dubbelhugg! Den ena av dem en riktigt tjock och fin lax på strax under 6kg och den andra en öring som med ett nödrop tog sig över 62cm strecket.

båten vändes och snart hade vi kontakt igen på en av riggarna. Det lilla vi hann känna så kändes det som en helt ok fisk men tyvärr valde den ganska snart att kliva av. 

Självklart nöte vi sedan skiten ur fläcken och efter inte en allt för lång stund kunde även en öring på strax under 70cm håvas. Briljant start! Full balja here we come!

Vinden dog sedan av helt och sjön la sig i bleke och i samband med det stendog även fisket för oss och vi hade inte ett enda pet på grejerna efter klockan 9 på förmiddagen. Trots många tappra försök att lura dem till hugg och många följare på lodet. 


Dagens balja. Laxen fångades på en röd/koppar Vk-skalle blyad med 30g. 
Öringarna föll vardera dels för en Anchovy special "grön copcar" byad med 20g dels för en grön/guld Rhino skalle fiskad bakom ledad VK-flacker blyad 60g på kort släp.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar