söndag 30 april 2017

Bra start

Lax 79cm, 6,2kg. Fångad på riggen på 32 fot. Löja, VK skalle i färg "Lapin kulta" dragen bakom en grön/vit Kingfisher flasher. 

Det hände en grej..........

Efter följa helgens nederlag i Kinnekulleträffen fick det idag bli lite tröstfiske på favoritvattnen utanför Baggerud. Drog direkt upp och började lägga i grejerna utanför olyckan och han inte sätta i mer än bägge riggarna innan en av dem löste. Märktes ganska snart att det var en helt ok fisk som faktiskt kämpade på bra i det kalla vattnet men efter en bra fight kunde vi håva en rund och fin lax på 79cm som vägdes till 6,2kg. Bra start!

Tyvärr så hände det inte mycket mer efter det trots grymt finna ekon på lodet men vi låg ändå kvar i området större delen av dagen med endast en för liten fisk på ca 50cm som resultat.

Fram mot eftermiddagen drog vi oss lite mer söder ut nästan i höjd med rampen och åkte då på ett dubbelhugg. Den ena fisken valde att ta med hela vänster sidan under drillingen med ett fint trassel som följd och den andra valde ganska snabbt att kliva av. Kunde dock tillslut håva en välgödd lax på 68cm mitt i trasslet så fick väl gå.

Gjorde några varv till på punkterna innan vi gav oss med ytterligare en tappad som resultat innan det blev hemfärd.

Bägge de godkända fiskarna fångades idag på VK skalar i färgerna "Lapin kulta" och "svenska flaggan" den ena på riggen den andra i ytan på 35g. De flesta huggen var idag i ytan på bly mellan 25-35g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar