lördag 8 april 2017

Trögfiskat vid Lakholmen

Dagens godkända, lax 68cm. Fångad på löja med 20g bly.

Trots till en början tvivelsamma vindprognoser blev det idag fiske vid Lakholmen. Fisket idag var låt oss kalla det inte fullt optimalt och det var allmänt trögt.

Under dagen testades diverse beten och strategier vi kunde komma på men fisken lös ändå med sin frånvaro och allt som kom upp under dagen var 2 vildlaxar och någon konstig grön sak (gädda).

Fram mot 5-tiden fick vi erkänna oss besegrade och då började det hända grejer. När vi började hissa en av riggarna drog det aningens underligt i spöt. Fisk på! Efter en kortare fight kunde vi håva ytterligare en köldstel vildlax. Han inte mer än att slänga i den i sjön igen innan vi upptäckte att ett av ytspöna löst ut och efter ytterligare en fight kunde vi håva en till lax. Denna var lyckligtvis klippt så äran räddad på målsnöret idag!

Under dagen fångades alltså 4 lax. 3 av dem vila och en godkänd. 3 i ytan, 2 av dem på löja blyad med 20g den 3e på en Rapala Scatter rap i guld/svart färg även den blyad 20g och den sista fisken på riggen på löja dragen bakom Shark flasher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar