lördag 2 januari 2021

Kantstötta löjor

Dagens största godkända. Lax, 74cm.
Fångad 28 fot ner på riggen på löja bakom vinklad VK-Flasher som även den syns på bild. 
 

Då man tillslut börjat förtränga missödena på senaste turen så började trollingsuget göra sig påmint så här de första dagarna på nya året. Speciellt då vädret faktiskt såg otippat lovande ut. 

Dock hade vi inte kommit över förra turen helt så utgångshamn för dagen fick bli Sjötorp istället för Baggerud. Gäddparaden som bjöds där uppe senast lockade föga!

Efter lite köande vid rampen som sig bör så bar det av upp mot "Dubbel 24an" och grejerna började sättas en bit söder om själva grunden. Självklart började inte dagen helt smärtfritt då bägge linutösarna på riggarna sög och fick bytas och lagom tills alla 10 spön var i sjön kunde det konstateras att undertecknad lagt termosen med den helige bryggd på påsen med löjor.. Resultatet var.. Låt oss kalla det.. lätt kantstötta?

Vissa svordomar infann sig men det var snart glömt då det var dags att drilla fisk! Kaptenen gjorde sin snabbaste 2 meterrush i livet och var snabb på spöt och snart kunde en fin lax på 74cm håvas. Absolut en bra start trots allt!

Fiskarna rullade sen in i jämn takt under dagen inklusive ett klockrent dubbelhugg på bägge riggarna och när dagen skulle sammanfattas kunde vi räkna till 10 lax som synat båten. Tyvärr hade vi lyckats hitta ett stråk med mycket vild fisk idag och endast två av fiskarna var godkända, 67cm och 74cm. i övrigt hade vi en under mått och 6 vilda, alla i bra storlek. Vi fick absolut veva fisk idag i alla fall!

Så vad nappade det på då? 

Man kan konstatera att fisken gick djupt idag då 7 st av dem fångades på riggarna. 4st på 28 fot på löja med Tigerprawn dragen bakom en vinklad VK-Flasher av större model, de andra 3 på 24 fot på en ren löja i crome/grön rhino skalle. 

Av de 3 fiskarna som tog på ytspöna var 2 av dem på 80g bly även de på löja bakom vardera ledad och vinklad VK-Flasher och vardera rhino/anhovy skalle. Den sista fisken fångades i ytan på 20g, även den på en rhino skalle. 

Så man kanske kan konstatera att även flasher var en rätt bra grej idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar