onsdag 21 juli 2021

Det fungerar i alla fall åt ett håll!

Dagens dräpare som gav dagens största gös när den kördes blyad med 50g.
Övriga beten som gav fångst idag var Bomber i modellerna 15A, 16A och 25A.

Så var det så åter igen dags att prova lyckan efter semestergösen på Skagerns öppna vidder! Kaptenen har kämpat på tappert att få Beasonen i stridsdugligt skick igen efter en längre dvala och idag var det så dags att testa. 

Väl ute på sjön konstaterades dock att planerdragaren som kaptenen så nöjt "lagat" bara fungerade åt ett håll.... Något kaptenen inte testat då han på land bara kört den åt det andra hållet... Jaja.. Det finns vev!

Grejerna sattes även idag utanför Knekterud men fisket var idag fullständigt dött även om betet fortfarande fanns där. Gick sedan ut och vände över djupvattnen mellan Knekterud och storgrund innan vi gick in igen och då vi passerat Knekterudsgrund på väg in mot Varsundet så var det så dags för kontakt med fisk! En liten gös som kan klassas som en av Skagerns beryktade kantbollar var uppe och gjorde en snabb vändning. 

Nötte sedan av området under resten av eftermiddagen och vist fanns det fisk även om storleken var tveksam även idag. 5 gös var idag uppe och vände men tyvärr var större delen av just kantbolls typ med sina 45-51cm. Även om vi tillslut lyckades hitta en som pressat sig till dryga 60cm. Nämnas för protokollet kan även 3 gäddor  och en abborre läggas till handlingarna. 

Beten som gick bra idag var som vanligt bomber i 15A, 16A och 25A varianterna även om toppgösen föll för en Blå/vit Rapala super shad. Aningens otippat men vist. Annars var det djupt fiske som gällde idag då samtliga gös föll för blymägder över 40g ner till ett djup av 8m på riggen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar