lördag 31 juli 2021

Rudskogaharv

De fångstgivande betena för dagen.
Körda från vänster till höger med 50g, 9m rigg, 40g, 30g och 50g.

Inte ofta man har äran att sitta och beskriva sina gösfiskarbedrifter i bloggform redan klockan 16:00 på eftermiddagen men idag var det så dags. 

Vanligtvis innebär det ju att något antingen gått skitbra alternativt skitdåligt när man redan är klar för dagen vid den här tiden. Men idag var det faktiskt för omväxlings skull en en skitbra dag!

Så till dagens bedrifter.

Efter att noga studerat Norsken på YR's gissningar om lördagens väder kunde det konstateras att jo fram till 16:00 ser det dugligt ut. Efter det kan det eventuellt klassas som ja.. Mindre dugligt?

Valde därför idag att gå ifrån vår invanda fiskedag med eftermiddags/kvällsfiske och sticka ut på Gösta jakt på Skagern redan klockan 08:00 på morgonen.

Då ju medelstorleken på fisken absolut inte imponerat på våra vanliga vatten runt Storgrund och Knekterud så fick det idag bli ytterligare en liten chansning med en resa upp till den norra ändan av sjön. Vatten som vi sällan besvärar oss med att besöka.

Grejerna sattes rakt utanför Gottbols vita sand och det var.. Ja, stendött som vanligt! Började till och med misströsta något att vi gjort ett misstag då det var en frisk ren sydlig vind uppskattningsvis runt 8-10m/s och gråare än gråast. Ser ju lysande ut detta.. 

Lyckligtvis la sig snart vinden och då vaknade även gösarna! När det väl började hugga så rullade de in i oförskämt bra takt och även medelstorleken var otroligt nog duglig med fiskar mellan 49cm till 73cm vilket resulterade i att vi kört baljan full redan vid 12 snåret! 

Dessutom började det nu småregna trots att Norsken ljög om att det skulle vara lugnt med det fram till 16:00 tiden så vi valde att riva ihop grejerna och åka hem. 

Sammanfattningsvis hade vi sju gös och 3 gäddor på besök idag med toppfiskar på 73cm, 68cm, 64cm och 58cm. Som sagt betydligt bättre än tidigare i år. Endast en av gösarna var helt under mått med sina stabila 49cm.

Beten som gick bra och hur de fiskades syns på bilden ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar