lördag 3 juli 2021

Göstarace i sandviken

Betena som gav gös idag!
Bäst för dagen var Rapalan högst upp till höger med 3 fångade gös.
Värt att notera var att den fiskades oblyad i ytan.

Fisket gick ju inte direkt lysande sist men då vattentempen nu lyckats krypa upp mot något som i alla fall kan liknas vid badvänligt fick det idag bli lite bad i Lill-Skagern innan det bar av ut på gösdräparbatalj ute på de mer öppna vidderna.

Möttes redan i Varsundet av en stundtals riktigt frisk östanvind med byar upp mot en 8-10ms.. Östan idag igen ja.... Historiskt suger våra favoritvatten uppe runt Knäckterud och Storgrund stenhårt då.

Beslutet togs därför att förlägga dagens fiske nere vid Sandviken. Dels för att man då får lite lä vid östan och dels för att det ju inte direkt kan gå mycket sämre än sist. 

Detta visade sig faktiskt vara ett lysande drag då vi redan på ilägg åkte på första gösen. En liten krake som missade godkänt strecket med några cm. Vände runt skutan och snart napp igen! En gädda.. Förbannat!

Gäddan avyttrades och huggen rullade in oförskämt bra under eftermiddagen. Så pass bra till och med att vi tappade räkningen på antalet gös som synade Silvern. Vi tror oss veta att det antagligen var någonstans runt 12st innan den 4e godkända landade i baljan och vi rev och åkte hem runt 19 tiden. 

Beten som gick bra syns på bilden ovan. Även gällande djup var det spritt då vi fångade gös ända från oblyad Scatterrap ner till 80g och även någon 27fot ner på riggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar