tisdag 19 juli 2022

Afterwork gösta

Denna skapelse gav idag en 55a, körd oblyad.
Övriga två 65or föll bägge för en Rapala husky scatter i vit/chart färg, körd en meter över botten längs 10m kurvan väst storgrund.

Vad är detta? Sol, värme och vindstilla? Vad man normalt brukar kalla gösdräparväder! Synd bara man skall behöva jobba.. Men då HR'en står laddad och klar när man kommer hem från jobbet så kan man ändå klämma in en snabb eftermiddagstur. 

Grejerna sattes runt 17 tiden vid Knäckterud och vi fiskade oss ut mot storgrunds västsida. Snart åkte vi till och med på fisk, en abborre... Som  dessutom valde att kliva av strax bakom båten, ingen större förlust. 

Övriga färden ut till grundet visade sig bli händelselös och vi började så sakta nöta 10m kurvan på storgrunds västsida. Något vi i teamet brukar kalla för "pärlbandet" på grund av alla punkterna i plottern längs denna kant. 

Efter någon timmes fiske fick vi äran att lägga ytterligare en punkt till handlingarna med ett helt ok dubbelhugg som visade sig innehålla en 65cm gös och en gädda av vrångare slaget. Vände om båten och la ytterligare en sväng över samma punkt och snart hade ytterligare två gösar bärgats. En 55a och en till 65a. Givetvis fick vi även en till gädda men det talar vi inte högt om...

Då man ju tyvärr skall göra ytterligare några timmar i Postnords tjänst imorgon blev det sen till att plocka ihop grejerna och bege sig hemåt för en dusch och en smörgås. 

Beten som levererade idag var någon skum skapelse av finsk härkomst som syns i bild ovan. Övriga två gösar föll för en vit/chart Rapala husky scatter som fiskades på riggen ca 1m över botten. 

2 kommentarer: