lördag 9 juli 2022

Vad fan startar han inte för?

Den fångstgivande trion.
Fiskade i ordning uppifrån och ned; rigg 8m, oblyad och 30g bly.

Så var det åter igen ett sånt år, så fort det blir helg så är vindarna så hårda att skummet sprutar ute på sjön. Följaktligen har det därför inte blivit mycket gösfiske i år men idag var det så dags! Förvisso lovades det en medelvind på 8ms med byar på 10-11. Inte vad man brukar kalla stek-väder direkt men är man desperat att dra årets första skagerngös så är man. 

Våra turer går ju sällan helt felfritt och idag började det direkt då båten vägrade starta! Efter några minuter av svärande och ryckande i diverse kabelhärvor så kom den senile kaptenen på att han vist glömt sätta i dödmansgreppet.... Fail på den men ett lättlöst problem och ut på sjön det bar.

Då det ju som tidigare nämnts var ganska friska vindar så beslutade vi oss att inte upprepa förra turens misstag och faktiskt köra i lä idag. Då det ju var västliga vindar fick det följaktligen bli en Gullötur. 

Och otroligt nog fanns det fisk! Första gösen låg och sprattlade på durken efter bara några minuters fiske. En mäktig pjäs på 55cm! Skulle inte heller dröja länge innan ytterligare en 52a tittade in innan fisket sedan dog av fullständigt.

Trots tappra försök så lyckades vi bara bärga en abborre och några tappade under resten av dagen innan det så var rivningsdags. Självklart hittade vi då en släpare på ett av ytspöna även det något som hör gösfisket till då de ju inte direkt kämpar hårt. Speciellt då de mäter in på 45cm....

Fångstgivande beten och hur de fiskades finns i bilden ovan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar